Ubuntu ldd reports not found, but library installed

  • 2017-07-16 10:18

    Ubuntu ldd reports not found, but library installed

    I'm really tearing my hair out on this. I installed fine on a debian system, but ubuntu fails to see a shared library. When I run ldd I get... libnspr4.so => not found libplc4.so => not found libplds4.so => not found BUT, they are all there

  • 2013-02-22 07:21

    Ubuntu Perl executable 'not found' but is present

    I am attempting to install ActivePerl on a remote system logged in as root. I am using TeraTerm (SSH) as terminal. The Perl files are installed in a folder off the root folder and when I run the install.sh script, I get the message perl/bin/perl 'fil
  • 2015-01-18 10:38

    Ubuntu Bash : command not found, but file exists

    I have the following issue with Kerkythea renderer. It worked once on feisty 7.10 64 bit. But not on Hardy 64 bit and also not on a new install of 7.10 64bit. I get the following when using strace. execve("./Kerkythea", ["./Kerkythea"], [/* 35 vars *
  • 2013-03-10 16:47

    Ubuntu "operating system not found" after fresh install

    I've just received my new Lenovo X120e. After running the installer for Kubuntu Natty 64bit when I go to start the computer I get an error "operating system not found". What do I do? I partitioned the system as sda 1 - ext2 - /boot - 256MB sda2 - swa
  • 2013-07-28 17:04

    Ubuntu "lzma-decode: not found" during sh install of lexmark X2600 driver

    I have 64-bit Jaunty Jackalope triple-booting on a MacBook 4,1. I have downloaded the DEB, RPM, and TAR packages for my Lexmark X2600. All files end in an SH extension. I can't get past the SH extension. --- [email protected]:~/Desktop$ sudo sh
  • 2012-09-13 05:05

    Ubuntu Flash player not found in new install of 10.10

    When trying to view a video on MSNBC the Flash player will not open and I am told I need to install a new version. When I type I type "sudo apt-get install flashplugin-nonfree" in a terminal I am told I have the latest version installed. Fresh instal
  • 2012-12-04 19:01

    Ubuntu source file not found. but...

    my first post here :) I'm new to linux, and when I did use it I ued Fedora. I recentally installed ubuntu and it seems nice. I'm trying to install my wireless network card using ndiswrapper. when I try to compile using 'sudo make' I get the following
  • 2012-12-25 23:11

    Ubuntu Package locations not found in newly installed 9.04

    I have just installed Jaunty Jackalope (9.04) on my laptop, from a CD which I burned on another computer. This works fine, as far as it goes, it's what I'm using right now. Now I'd like to install Java, but the synaptic package manager doesn't find a
  • 2015-03-12 06:50

    Ubuntu stdio.h not found. build-essential installed

    New to C programming and I have installed build-essential having followed various instructions from older posts. I have even successfully ./configure and make install progs from source, but when I try to complile a simple c program, I get an error sa
  • 2012-02-01 08:54

    Ubuntu Kernel headers not found but are present?

    So I'm trying to install something that will allow me to use the extra buttons on my laptop, one of which is basically the on-switch for my wireless card, without which, I cannot connect wirelessly to our LAN. This package is called acerhk. However,
  • 2013-06-25 08:14

    Ubuntu Installing radeonhd error: macro `AM_CFLAGS' not found in library

    guys, i'm trying to install the open-source driver, radeonhd for my ATI mobility radeon x1400. I'm doing this hoping to get the suspend and hibernate features to work. I realize that this driver doesn't support 3D graphics acceleration, but i have wi
  • 2012-06-09 14:13

    Ubuntu aclocal warning: macro `AM_PATH_SDL' not found in library fix tip

    I tryed to install a program called Arianne and needed to use the following command for the config and got the following arror. warning: macro `AM_PATH_SDL' not found in library Before this I searched the forum and did not find a fix thought a post r
  • 2014-12-28 19:38

    Ubuntu GLIBC_2.11' not found (emulator) with new Android 2.3

    I am using Ubuntu 9.10 .I recently updated my eclipse to get latest android 2.3 sdk but after that I am not able to run android emulator with the message android /lib/tls/i686/cmov/libc.so.6: version `GLIBC_2.11' not found (emulator) After a ldd -v i
  • 2013-09-25 08:24

    keyserver.ubuntu.com: Host not found

    One thing leads to another. While trying to solve a problem with streaming audio, I was advised to install the medibuntu repository. But when I do a reload in Synaptic, I get a complaint GPG error: http://ppa.launchpad.net maverick Release: The follo
  • 2013-04-13 23:40

    Ubuntu UT2004 could not load OpenGL library

    This is a fresh install of Dapper and I have just put the latest nvidia (non-free) drivers on. When starting UT2004 I get [email protected]:~$ ut2004 Could not load OpenGL library History: Exiting due to error Can anyone help?
  • 2013-02-01 05:46

    Ubuntu PPA's not found

    When I do sudo apt-get update in the terminal this is what I get: [email protected]:~$ sudo apt-get update [sudo] password for mike: Hit http://archive.canonical.com maverick Release.gpg Ign http://archive.canonical.com/ubuntu/ ma
  • 2013-08-13 10:01

    Ubuntu Recorded file not found...

    When i schedule a program to record, it 'does' it, i mean it says its recording and one of the tuners will say recording, but when i try to watch the recording i get Recorded file not found, but i can watch live tv recording fine. help!
  • 2012-05-12 02:53

    Ubuntu Problem with eclipse and cairo in Breezy: library not found (although its installed)

    I have a very annoying problem with the Eclipse IDE and a SWT application I'm developing. The app uses the libcairo for drawing antialiased vector paths. Since I upgraded to Breezy, I am not able to run this app from inside Eclipse anymore (using Run
  • 2014-10-26 08:27

    Ubuntu eth0: Device not found - on HD boot, but ok with install CD

    I have a rather odd problem: I cannot access my network card if I boot from hard disk - if I boot from the install CD everything works fine. ifconfig eth0 yields eth0: error fetching interface information: Device not found The kernel module is loaded
  • 2012-10-01 01:16

    Ubuntu Alsa-libs not found when installing Swfdec

    I'm trying to install flash support for Firefox2 64bit without resorting to the 32bit app. I did some research here and there and found http://swfdec.freedesktop.org/wiki/ as a possibility. I'm attempting to follow their tutorial at http://lists.free